2013. március 29., péntek

HANGYA 2010 ÉSZAKMAGYARORSZÁGI GAZDASÁGFEJLESZTÕ KLASZTER


2011-ben alakult a T&T Consulting Kft. irányításával, az elinduláshoz az Észak-Magyarországi Operatív Program keretében nyertünk európai uniós támogatást a 2011. év végén.
Hosszú távú célkitûzésünk egy olyan, a helyi gazdasági szereplõk összefogására épülõ klaszter létrehozása, mely hozzájárul a régió gazdasági életének fellendítéséhez. Ennek érdekében a klaszter belsõ erõforrásaira alapozva bõvíti az együttmûködés alapjait, folyamatos fejlesztések megvalósításával erõsíti a belsõ kohéziót, növeli a klaszter és a klasztertagok versenyképességét, bõvíti a klasztertagok belföldi és külföldi értékesítési lehetõségeit.
A klaszter tagjai jórészt a régió fontosabb kereskedelmi és ipari központjaiban (Eger, Ózd, Miskolc, Gyöngyös) mûködnek. Többségük kis- és középvállalkozás, de csatlakoztak hozzánk önkormányzatok és a régióban érdekelt civil szervezetek is.
Klaszterünk tevékenysége nem köthetõ egyetlen ágazathoz, projektjeink több szektort és területet is érintenek, többek között a saját élelmiszerek értékesítését, élelmiszerbiztonságot, ipari innovációt, hulladékfeldolgozást, megújuló energiákat, környezetipart.
A klaszter igen sokrétû szolgáltatási portfólióval áll tagjai rendelkezésére: üzleti rendezvények szervezése, fejlesztési források beazonosítása, kommunikációs és marketing tanácsadás, piackutatás, projektgenerálás. Rendszeresen szervezünk ingyenesen látogatható üzletember találkozókat, ahol a résztvevõk egyszerre kapnak lehetõséget kapcsolati tõkéjük és szakmai ismereteik gyarapítására.
Stratégiai partnerségre léptünk a Német Középvállalkozások Szövetségével (Bundesverband Mittelstaendische Wirtschaft, BVMW), ami kiváló lehetõségeket biztosít tagjainknak a német piacon való megjelenéshez.
A klaszter szövetséget alkot két társszervezetével a Dél-Dunántúli és a Dél-Alföldi Gazdaságfejlesztõ Klaszterrel. Az összesen közel 100 tagot magában foglaló Hangya klaszter szövetségrõl bõvebb információ awww.hangyaklaszterek.hu oldalon található.
Kérjük, ismerkedjen meg tagjainkkal és tevékenységeinkkel, legyen Ön is partnerünk, tagunk, támogatónk.
Király Károly a klaszter elnöke