2012. február 15., szerda

Egy kedves ismerős továbbította az alábbi anyagot

„A fiatal vállalkozók vállalkozásainak létrehozását és fejlesztését ösztönző program” a fiataloknak a magán gazdasági szférába való bevonását tűzi ki céljául, új mikrovállalatok megalapításának ösztönzése, a fiatalok támogatáshoz való hozzáférési esélyeinek javítása és vállalkozói készségeik fejlesztése révén. A program lebonyolítását a kormány a Kis- és Középvállalkozások Országos Ügynökségének hatáskörébe rendelte. 
A kabinet minden évben forrásokat rendel a program keretén belül megpályázható, vissza nem térítendő pénzügyi támogatás fedezésére, 2012-ben az elkölönített összeg 21.000.000 lej. 
Azoknak, akik szeretnének részt venni a programban, az alábbi követelményeknek kell többek között megfelelniük: nem lehetnek 35 évnél idősebbek, vállalkozásuk létrehozását megelőzően nem voltak részvényesek vagy társtulajdonosok egy, az Európai Gazdasági Térségben működő vállalkozásban. A pályázók első alkalommal hoznak létre egy korlátolt felelősségű gazdasági társaságot, ugyanakkor először vesznek részt a programban. 
A Kis- és Középvállalkozások Országos Ügynökségének honlapján (www.aippimm.ro) 2012. február 15., 10 órától lesz elérhető az üzleti tervek feltöltéséhez szükséges online alkalmazás. 
A program részletes leírása megtalálható az alábbi linken:
Barátsággal, Horváth Anna