2011. november 12., szombat

Új kezdeményezések

Nemrég a kolozsvári MPP nagyszabású több megyére kiterjedő mezőgazdasági munkaerőgépeket bemutató körutat szervezett a HOYO traktorgyárral közösen.
A HOYO munkásai német motorral szerelik fel traktorokat és több kategóriában tudnak a gazdák segítségére lenni. Igy van 30 LE kis traktoruk, de van 90 LE nagynak számító is.
Ami nem elhanyagolandó tény az a traktorok ára, hiszen 9000 - 28.000 euró közötti árakról van szó.
A "roncs-traktor" más néven a "rabla" programban 4000 eurós saját traktor ár pedig igencsak kedvezővé teszi a kínai-német traktorokat.  
Megkérdezésre, Keizer Róbert úr, a kolozsvári MPP elnöke, elmondta, hogy: olyan megoldást dolgoztunk ki a kínai céggel közösen, amivel más traktorgyár már nem igen tudja a versenyt felvenni. E megoldással mindenképpen a gazdákat tudjuk segíteni, hogy lecserélhessék a meglevő gépparkot, hiszen nem ritka a 30 éves traktor sem! 
Ez nagyon fontos érvnek látszott, hiszen a több mint 9 megyére eljutott körúton több százan is megnézték , kipróbálták a traktorokat! De nem csak a gazdák hanem a polgármesterek is beültek a traktorszékbe és dicsérték azt!  ( Erdélyi Hangya)