2025. november 14., péntek

A „Brush” saláta igazi megmentő azok számára, akik gyorsan szeretnének kikapcsolódni: ennél egészségesebb és egyszerűbb fogást keresve sem találnak.

A „Brush” saláta egy egyszerű módja annak, hogy több friss zöldséget fogyasszunk el, és felesleges adalékanyagok nélkül pihentessük a szervezetünket. Nem igényel olajat vagy sót; csak friss alapanyagokat használnak. Ez a könnyű étkezési lehetőség segíti az emésztést, és utána kényelmes érzést nyújt. 
A „Brush” név a saláta lényegét tükrözi – segít a szervezetnek gyengéden megtisztulni és vitaminokat feltölteni. Forrás: recept az Open Cookbooks-ból.
Hozzávalók:
Nyers cékla - 1 közepes
Sárgarépa - 1-2 darab
Fehér káposzta - fél kis fej
Néhány csepp citromlé vagy almaecet ízlés szerint
Vegyük egyenlő arányban az összes zöldséget. Hámozzuk meg a céklát és a sárgarépát, és reszeljük durvára.
A káposztát a lehető legvékonyabbra kell szeletelni, hogy puha maradjon és ne legyen túl kemény a salátában. Az összes előkészített hozzávalót keverjük össze egy mély tálban, hogy a saláta lédús és sima legyen a keverés után.
Ezután kísérletezhetsz az étel ízével. Ha egy kis savanykásságra és frissességre vágysz, adj a zöldségekhez egy kis citromlevet, vagy reszelj le enyhén egy zöldalmát.
Öntet kiválasztása. A klasszikus salátaöntetekhez jellemzően citromlevet vagy almaecetet használnak, de egyesek, ha nem szigorúan diétásak, egy kanál alacsony zsírtartalmú kefirt vagy nagyon kevés olívaolajat is adnak hozzá. A lényeg, hogy ne terheljük túl az ételt felesleges hozzávalókkal.