2024. április 8., hétfő

225.000

Eddig 225.000 olvasó volt kíváncsi az Erdélyi HANGYA hasábbjain megjelenő infókra. Köszönjűk!
Ez az olvasószám 2011-2024 között lett elérve. A cikkek száma is jelentős, mivel ezzel a bloglapunk platformmá alakult, ami igencsak igazolja az Erdélyi HANGYA létjogosultságát, annak ellenére, hogy rosszakaró "suttogó" ellenségeink már a támogatóinkhoz is eljutottak s  azzal támadnak, hogy egyesületünknek nem is lenne tagsága...?!? Azaz a HANGYA Egyesület egyféle "fiktív" szervezet lenne és így működne...???
A romániai törvényeknek megfelelően már 3(azaz három)  személy alkothat egy egyesületet, vagyis nem szükséges 10(tíz) alapító tag, ahogyan azt az anyarországi törvények előírják!
A HANGYA Egyesület szakosztályokkal (departament) működik, ahol nem a tagok száma, hanem a projektek milyensége a cél, a változatosság kialakításával.
Már a megalapításkor a HANGYA Egyesület több szakosztályt indított el. Ezek száma 2011-ben 8 volt, majd 2024-ben már 12-re emelkedett, amivel az egyesület a projektjeit végre tudta hajtani.
A Sajtó szakosztály eddig 4 lapot szerkeszt 40 melléklettel. A Felnőtt és Oktatóközpont több hasonló intézménnyel kötött együtműködési szerződést az agráriumba fontos képzések megtartására az erdélyi gazdák számára. A Didaktikai szakosztály a Felnőttképzővel, Pedológiai labort működtett. 
A Művelődési szakosztály immár 10. éve az Ifjúsági szakosztállyal közösen ekumenikus ifjúsági tábort  szervez. Tervbe van véve az ifjúsági művészeti tábor megrendezése az eddigi anyaországi művészek útmutatásával és koordinátásával. 
Az egyesület eddig 70 partnerrel kezdeményezett együttműködési szerződést, amivel az önkénteseket támogatuk a projektet lebonyolításában. 
Ezek besegítettek az egyesület projektjeibe illettve az új kapcsolatok kialakításába.
Eddig a projekt tevékenységeket a HANGYA Kiadó négy lapja bővítette ki:
két magyarnyelvű: HONVILÁG - kulturális és vidékfejlesztési lap, HANGYA - vidékfejlesztési, kulturális gazdalap, valamint a Nadasul Etern - kulturális és vidékfejlesztési lap, FURNICA - vidékfejlesztési, kulturális gazdalap.
A lapkiadás mellett bevezettük a "HANGYA - Füzetek" sorozatot, amely 4 év alatt  40 cimmel egészitette ki az egyesület tevékenységeit.
A turisztikai szakosztályt felkérték, hogy vezesse körbe a VII. osztályukat, akik megnyerték a BGA pályázatát egy erdélyi körutazásra, amit a HANGYA tagjai "700 km a Tündérországba" néven a 2023-ban egy füzetben meg is jelentettek.
Az eltelt időszakban a HANGYA tagok száma ugyan változott, de a jognak megfelelő volt. 
Jelenleg pedig 7 tag tevékenykedik, akik 23 önkéntest irányítanak.
Az eltelt  öt évben évente 7 - 10 pályázatot adtunk le és minimálisan 6-7 projektre nyertünk támogatást.
Évente a HANGYA 7 projektre kapott támogatást - nyert pályázatot és mindegyiket elszámolta.
Az idén pedig 5 pályázatot adott le, amiből kettőt már meg is nyert.