2022. január 17., hétfő

Egy táplálkozási szakember mesélt az aszalt szilva váratlan tulajdonságairól

2022.01.16. Tatiana Sidorova
©Shutterstock / Fotodom

Az aszalt szilváról kiderült, hogy elnyomja a cukor utáni sóvárgást és segít a testsúly szabályozásában. Erre a következtetésre jutottak tudósok a Journal of Nutrition Bulletinben megjelent tanulmányukban.
Lauren Manaker táplálkozási szakértő szerint az aszalt szilva az egyik legjobb snack. A tanulmány során a tudósok azt találták, hogy azok, akik aszalt szilvát ettek, kevésbé érezték magukat éhségnek és kevesebb kalóriát fogyasztottak, mint azok, akik mazsolát ettek.
"Az aszalt szilva már önmagában is édes, ami segít kielégíteni az egészségtelen, cukros ételek iránti vágyat. Ezenkívül az édességekkel ellentétben természetes antioxidánsokat, vitaminokat és ásványi anyagokat, valamint rostot tartalmaznak, ami kielégítő étkezéssé teszi" - magyarázta Manaker. Egy aszalt szilva körülbelül 3,5 g természetes cukrot és 0,5 g rostot tartalmaz – tette hozzá a táplálkozási szakértő.
A tudósok korábban felfedezték, hogy az aszalt szilvának van egy másik egészségügyi előnye is . A vizsgálatban 259 ember vett részt.