2021. szeptember 16., csütörtök

7 évelő növény virágzik öntözés és gondozás nélkül. Elülteted és majd csodálja egész nyáron

Augusztus 19
Szeretem a virágzó növényeket az oldalon. Először mindent őrülten vásároltam, aztán rájöttem, hogy a dekoratív virágok nagyobb odafigyelést igényelnek, mint a zöldségek. Úgy döntöttem, hogy ez nem fog működni, és olyan virágokat találtam, amelyeket nem is kell öntözni, nem beszélve a többi gondozási lépésről.
Mit jelent öntözés és gondozás nélkül
Ez pedig azt jelenti, hogy a virágokat, amelyeket az alábbiakban tárgyalunk, egyáltalán nem kell öntözni a szóból, egyetlen grammot sem az egész szezonban. A természetes csapadék elég nekik. De még ha nincs is időszakos eső a térségben, ez is kritikátlan. A virágok szoktak túlélni ilyen körülmények között.
Még az ellátás hiánya alatt is azt értem, hogy nincs szükség további műtrágyázásra, metszésre és téli takarásra. A maximális követelmény az, hogy távolítsuk el a mindenütt növekvő gyomokat, és ősszel vágjuk le a tetejét, ha ez szükséges a virághoz. Minden!
7 évelő növényből álló válogatás, amelyek nem igényelnek öntözést
1. Echinacea
Sok virág nyílik egyszerre
Az echinacea nagy kamillának tűnik, csak a magja nagyobb és erősen felemelt. És a virágok szerkezete szirmokkal ugyanaz. És a színe nem fehér, hanem leginkább rózsaszín-lila. Virágzik a nyár második felétől a fagyig. Nagyon sok virágzat képződik egyszerre.
Népszerű, ez a lágyszárú évelő univerzális növény státuszt kapott. Határozottan elmondhatja róla: elültette és elfelejtette. Az Echinacea napos helyen jól öntözés nélkül nő, gyönyörű virágokkal örvendezteti meg a szemet.
2. Rudbeckia
Ezeknek a virágoknak keserű illata van, mint az ürömnek.
Érdekes szárazságálló virág, amely nem igényel karbantartást, gyönyörűen nő önmagában. Szerkezete megegyezik a kamillaéval, de a szára gyenge. Egy kis szél, és a virágok szétesnek az oldalán. Ez az egyetlen negatívum. De a rudbeckia egész nyáron virágzik.
Még a szirmokból, levelekből és szárakból is keserű szag árad, mint az üröm. Emiatt valószínűleg még a gyom sem nő körülötte. A helyszínen mindenhol kitépem őket, a rudbeckia környékén pedig mindig tiszta.
3. Zinnia
A Zinnia különböző színekben kapható
Hogy őszinte legyek, nem szeretem ezt a virágot, amelyet népiesen nagyoknak neveznek. Talán a primitív fajtákat kaptam. Ez a virág gyermekkorból való, nagyanyám szerette termeszteni.
A Zinnia elég hosszúra nő, utoléri a magas és kövér szárakat (egyenként 70-80 cm), amelyek tetején sokszínű százszorszépek, szirmokkal több sorban. A nyár második felében virágzik, és a fagyig kellemes a szemnek.
Vannak egynyári és évelő fajok is. Palántákon keresztül termesztik, a terület napos oldalán nő, és egyáltalán nem szenved az öntözés hiánya miatt.
4. Kő rózsa
Ezek a virágos tálak valójában levelek
A nyelvem nem mernek növénynek nevezni egy kőrózsát (megfiatalodott), inkább egy virágot egy furcsával. Ennek az az oka, hogy nincs szára és levele, vagy inkább az utóbbi, de nagyon hasonlít a virágokhoz, amelyek azonnal a földből nőnek. Általánosságban ítélje meg a fényképet.
Valójában megfiatalodott - beltéri virág, de Saratov régiónkban gyönyörűen nő az utcán, és könnyen kibírja a telet menedék nélkül. A kőrózsa nagyon lenyűgözően néz ki a kőcsúszdákon. Viszonylag lassan nő, nem igényel öntözést és elvileg gondozást.
5. Csipkebogyó
A csipkebogyó szerény az ellátásban, ellentétben a rózsákkal
Ajánlom ezt a növényt minden kezdő termelőnek, aki sokféle rózsa ültetéséről álmodik. A csipkebogyó az őseik, megölhetetlenek, nem szeszélyesek, nem igényel öntözést, de megjelenésükben ugyanazokkal a faragott levelekkel és tövisekkel. Természetesen nem olyan pompásan virágzik, de nem rossz.
Az egyetlen dolog, amit tanácsolok, hogy a csipkebogyót legalább 2-3 évente metszeni kell, hogy szaporodó bokrot kapjunk.
Van egy halvány rózsaszín csipkebogyóm és egy mély rózsaszínem, amelyek szezonban többször virágoznak. Ebben az időben teljesen borítják a virágokat, és még az illat is megéri. Arról álmodom, hogy veszek egy fehéret.
6. Mocsári írisz
A mocsári írisz virágai kétszer kisebbek, mint a szakállasak
A legkisebb írisz típus. Ő, dekoratív szakállas társaival ellentétben, megelégszik azzal, amije van: a levegővel és a nappal. Egyáltalán nem kell öntözni, elegendő csapadék van. Nem kell hosszú zöld szárakat sem levágni, sőt ezt tartom a fénypontjának.
És ami a legfontosabb: a virágzás után a mocsári írisznek nincs vastag szára maghüvelyekkel, ami általában a szakállasoknál fordul elő. Gyökerei nem mászkálnak ki, a zöldek nem omlanak különböző irányokba, a csigák nem is szeretik őket.
7. Nagy kamilla
Nagy dekoratív kamilla
Mindenki kedvenc nagy kamilla. A búzavirág erős szárú, a virágok nem omlanak össze a széltől. Szinte mindenhol nő, ahol ülteted: még egy almafa alatt is, még a napon is. Nem kell öntözni, vágni és etetni sem.
De hogy virágzik nagy virágokkal! Egyszerre akár 30 virágzatot is létrehozhat. Ha búzavirágot ültet kerítés vagy járdaszegély mentén, úgy néz ki, mint egy fehér vászon.
Egy évelő sokáig nőhet ugyanazon a helyen, de mégis azt tanácsolom, hogy ossza meg 3-4 évente, különben a virágzás a régi bokrokon nem lesz olyan gyönyörű, mint korábban.