2021. augusztus 12., csütörtök

A magas hőség visszhangja: Vlagyivosztokban csak a trópusokon talált halat fogtak

Denis Ivlev 2021.08.11
Idén rekord 28 fokig melegedett a víz hőmérséklete Vlagyivosztokban.
A Vlagyivosztokból származó Dmitry Anashkin víz alatti vadász egyértelműen nem számított ilyen fogással: egy egzotikus hal, amely csak a trópusi szélességeken található, a szigonjára esett. A férfi több mint 20 éve foglalkozik lándzsás horgászattal, és részletesen ismeri a Japán -tenger víz alatti világának állatvilágát. Biztosítja, hogy minden évben észrevesz apró változásokat, de ebben a szezonban különösen meleg a víz, és a tenger felső rétege tele van egzotikus halakkal.
„Különféle úszó tárgyak vannak. Bóják, hálódarabok. Kagylók és apró halak gyűlnek össze alattuk. A trópusi tartalom mikrokozmosza ” - magyarázta Dmitrij Anashkin, a Primorsky Terület Víz alatti Sportszövetség elnöke.
A Japán -tenger most szokatlan változásokon megy keresztül. Idén rekord 28 fokig melegedett a víz hőmérséklete Vlagyivosztokban. Ilyen még nem fordult elő. A levegő hőmérséklete elérte a 33 fokot. Ilyen éghajlat jellemző a Csendes -óceán vagy az indiai óceánok néhány trópusi szigetére.
A vízhőmérséklet emelkedése megnyitja a tengerparti vizeket a veszélyes vendégek előtt. Tehát a közelmúltban a turisták cápát találtak a Boisman -öböl partján
0:00/ 0:38MinőségАвто 1080p  
© Videó: Az RF Fegyveres Erők TEC "ZVEZDA" © Fotó: az Orosz Föderáció Fegyveres Erőinek TEC "ZVEZDA"