2020. szeptember 4., péntek

Vérehullajtó fű


Augusztus 4
Szeretem # celandinnak nevezett gyomot . Birtokunkon három helyen nő, főként a kerítések közelében, és igény szerint a virágágyba költözött, ott virágzik és gyümölcsöt terem.
Tavasszal kellemes, kompakt # növény , nyárra sárga virágok borítják, amelyek alapján felismerhető az időjárás; a virágok tiszta napokon nyitva vannak, de eső előtt mindig záródnak. Nyár végére minden ágon hosszú, hüvelyes, hüvelyes, hüvelyes hüvely jelenik meg. Olyan sok van belőlük, hogy csak ideje van gyűjteni. És # celandin terjed , főleg ugyanazon magok önvetésével: egy gyom, egyszóval ...
A celandin fiatal növényei nagyon dekoratívak. Egyszer celandint tartottam egy lakás ablakán, beltéri virág helyett. Történt, hogy a piacon vásároltam gyökérzetű fiatal növényeket, de nem volt idő a földbe ültetni őket. Celandin volt az ablakpárkányon egy fazékban - lágyzöld, bolyhos, egyetlen folt nélkül. És valahogy nehéz volt elhinni, hogy ez a finom szépségű és napsütéses növény, ha elveszted az óvatosságot, a legerősebb embert halálra sújthatja.
A kertben még egy fiatal celandin növény is igyekszik nagyobb helyet elfoglalni. # A levelek minden irányban szétterülnek, és szinte magához a földhöz nyomódnak, elnyomva az összes többi növényt, így a celandin körül szinte soha nincs gyom. Nincsenek rajta különféle kerti kártevők és betegségek, éppen ellenkezőleg, infúzióival a kerteket és a veteményeskerteket a legkülönfélébb levéltetvek és hernyók védik.

Gyógyászati ​​célokra használják a celandinban és a # levelekben , és a # gyökerekben , és különösen annak vérbarna vastag # nedvében . A leveleket és a gyökereket szárítják, és a levet vagy közvetlenül felhasználják például szemölcsök eltávolítására, vagy alkoholos tinktúráját készítik.
Vérfű az # mérgező , az adagok használata belül minimális, ezt a növényt kell kezelni nagyon óvatosan, és # kezelést kell kezdeni a legkisebb dózisban. Ezek kezelésére alkalmazható különböző # bőrbetegségek , köszvény, máj-és epeúti betegségek.
Az udvarunkon nincs dühös kutya, de a bejárati kapunál egy nagy virágzó celandin bokor nő - házunk őre.