A képzés célja: szakmai felkészítés, kezdő falusi vendéglátók és vidéki szolgáltatóként tanyagazdaságot, farmgazdaságot működtető magánszemélyek, kis- és mikro vállalkozások számára.
A képzés célcsoportja: a falusi vendégfogadók, a falusi turizmus, mint szolgáltatói tevékenység iránt érdeklődők akik most tervezik bekapcsolódásukat a vendégfogadásba, vagy szeretnék ismereteiket elmélyíteni. Ők lehetnek kezdő falusi vendéglátók, ÚMVP nyertes falusi szállásadók, vidéki szolgáltatók, tanyagazdaságot és farmgazdaságot működtető magánszemélyek, őstermelők, kis- és mikro vállalkozások vezetői, munkatársai.
A képzés tervezett helyszínei:
Budapest, Megyeszékhelyek
A képzés várható időtartama: 70 óra
Képzés várható kezdése: 2018. október
A képzés formája: Hétvégi előadások és gyakorlati foglalkozások
A képzés központi koordinációs irodája:
FATOSZ központi információs irodája: 1077 Budapest, Király u. 93.
Jelentkezés az ITT található jelentkezési lap kitöltésével történik, kérjük e-mailben való megküldését az info@falusiturizmus.hu e-mail címre.
JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2018.09.30.
Bizonyítvány:
A hallgatók az akkreditált képzés végén tanúsítványt kapnak, amelyet elfogadnak EMVA és LEADER-es pályázati támogatásokat nyertek számára előírt képzettségnek.
Tematika:
I. Gazdálkodási és vállalkozási ismeretek alkalmazása a turizmusban
II. Környezetkialakítási ismeretek
(a szálláshely berendezése, szálláshely üzemeltetési engedély, védjegy rendszer, szakosodás)
III. Szabadidős tevékenységek szervezési ismeretei
Szabadidős tevékenységek szervezése ( felnőtt és gyermek programok szervezése, csomagajánlatok készítése, örökségturizmus, kulturális turizmus, hagyományőrzés)
IV. Higiéniai ismeretek
(étkeztetés higiéniai feltételei, ételkészítés, konyha higiéniéje, általános előírások, személyi és tárgyi feltételek)
V. Kommunikáció, marketing és fogyasztóvédelmi ismeretek
(vendéggel való kapcsolattartás, konfliktus kezelése, helyi és térségi közösségépítés, internetes (on-line) megjelenés, fogyasztóvédelem)
Oktatók: Szakirányú felsőfokú végzettséggel rendelkező oktatók és sikeres vállalkozást működtető, gyakorlott falusi vendéglátók.
A képzés költsége: 70.000 Ft
A díj befizetése: A tanfolyam megkezdése előtt, átutalással
A képzési díjon felül a hallgatókat terhelő költségek:
-A szállás, utazás és az étkezés költsége
A FATOSZ által biztosított: nyomtatott és elektronikus tananyag.
Budapest, 2018.07.03.
Frankó Pál
FATOSZ Elnöke