2018. május 28., hétfő

MDB ‑zöld hegymászó és Rádió távirányítású szárzúzó


Az MDB „zöld hegymászó” egy sokoldalú eszközhordozó amelyet elsősorban professzionális felhasználásra készült. 
Nagyon hasznos, főként az árkok és lejtők zöld területeinekfenntartásában, a környező utakat és katonai területek kezelésében, víztározók környékének, a folyók, vízművek és gátak karbantartására. Továbbá fel lehet használni a mezőgazdasági területeken (gyümölcsösök), erőművek, repülőterek, a hegyvidéki szállodák, lesikló pályáknál és a parkok karbantartási munkáira. Gyakran használják golfpályák és más sportpályák rendben tartására. Vagyis a felhasználási terület szinte határtalan, mivel mindig lesznek nehezen kezelhetőterületek. Az eszköz irányításához és szállításához egyember elegendő, így a munka sokkal hatékonyabb, a kezelőnek nem kell mögötte vagy rajta tartózkodnia a melegben, hanem biztos távolról a fa alatt hűsölve felügyeli és irányítja a folyamatot. Így az esetleges, emberi sérülések vagy gondatlanságból elkövetett balesetek is kiküszöbölhetők. 
Az MDB „zöld hegymászó” távirányító rendszere 450 m távolságig hatékony, melynek ergonomikus távirányítója tartalmazza a legfontosabb funkciókat. A vezérlőn tudjuk elindítani vagy kikapcsolni a gépet és az aktuális adapter meghajtását hidraulikus motorral, emelését, hidraulikus munkahengerrel a sebességet, amit átfolyás szabályzó távvezérelt szelepekkel irányíthatunk. 
Az MDB „zöld hegymászó” irányítása két karral történik, mellyel a gumilánctalpakkal 360 fokbanel lehet forgatni. Ezzel az új műszaki megoldássál vált olyan népszerűvé és használhatóvá extrém környezetben. A szabadalommal védett gép biztosítja a megfelelő stabilitást még az irányváltoztatás közben is a meredek lejtőn. Olyan helyeken, ahol a lejtő dőlésszöge folyamatosan változik, vagy ahová más gépek nem tudnak bejutni, ott az MDB „zöld hegymászó” eszközhordozógép felülmúlhatatlan. 
A gép, amit a cégünk forgalmaz, egy nagyon felhasználóbarát és költséghatékony eszköz, mely nagy teherbírású, minőségi anyagok felhasználásával és nagy szakértelemmel készül Olaszországban az MDB Spa. cég műhelyében. A robot min.5-10 motoros fűkaszás dolgozó munkáját váltja fel! 
Könnyed szállíthatósága és élvezetes kezelése még vonzóbbá a teszi az MDB „zöld hegymászó” távirányítású fűkaszát. MDB„zöld hegymászó” típusjelzésű modell már a második generáció melynél a tapasztalat és az igények együttes felhasználásával, egy sokkal erősebb és jobb mulcsozógépet hoztak létre. A gép méretei (130 x 105 x 270 cm) azonban lehetővé teszi azt, hogy a legtöbb utánfutóval, kisbusszal vagy kisteherautóval gond nélkül szállíthassuk. 
Az MDB „zöld hegymászó”eszközhordozóta mérnökökolyan speciális feladatok elvégzésére tervezték, melyet más gépek nem képesek elvégezni, mivel képes gyors csatlakozós kapcsolólapja üzemeltetni többek között olyan kiegészítőket, mint a alternáló kasza, seprűgép, hó tolólap, hómaró, sószóró, rönkmaró stb. 
Választható motorok Yanmar és Lombardini 27 kW/ 37LE vagy 31 kW/47 LE, vízhűtéses. Az erős szennyezett, zúzalékkal teli környezetben a vízhűtőt sűrű lyukkal ellátott lemez védi, ill. reverzibilis a hűtőventilátor amely forgásirányát megváltoztatva a rendszerre telepedő port, pelyhet, zúzalékot lefújja a hűtőrendszerről. 
Nagyteljesítményű hidraulika rendszer 4 független flow dugattyússzivattyú gondoskodika megfelelő energia ellátásról. Maximum 0-9 km/h, sebességgel könnyedén mozgatja a max. 1 180 kg-os eszközhordozót.
Műszaki adatok