2018. február 18., vasárnap

Jó évet zárt JNSZ megye turizmusa 2017-ben

Gyógyulást, pihenést kínáló fürdők, a Tisza vadregényes világa, kóstolásra csábító ízek Jász-Nagykun-Szolnok megye olyan értékei, melyet egyre többen fedeznek fel bel- és külföldről egyaránt.
Az idegenforgalmi statisztikák szerint, megyénkbe jóval több turista érkezett 2017-ben, mint az előző esztendőben. A vendégek 87 %-át kitevő belföldiek 6,4 %-kal több vendégéjszakát töltöttek el a kereskedelmi szálláshelyeken.
Ezzel egy időben a külföldiek vendégéjszakáinak száma 13 %-kal emelkedett. A külföldiek közül Németországból, Lengyelországból és Romániából érkeztek a legtöbben. Míg korábban sokan döntöttek az olcsóbb falusi szálláshelyek mellett, jelenleg a vendégek 57 %- a a szállodákat választotta szálláshelyül.
A Tisza-tó térségét az ország negyedik kiemelt turisztikai térségévé jelölték ki kormányzati szinten, így a közeljövőben számos fejlesztés kezdődhet. Összességében 35,81 milliárd forint összegben harminc fejlesztési program indul, melyből a megye tizenegy települése részesül. Ha ezek megvalósulnak, az további lendületet adhat nem csak a turizmusnak, de a többi ágazatnak is.