2017. szeptember 26., kedd

Az OMÉK-on történt

A 2017-es OMÉK újra megmutatta, hogy mire képesek a magyar gazdák. De történtek más események is, amelyek közül kiemelnénk azt, ami a HANGYA Egyesületnek a nemzetközi eredményeit és elismerését is bemutatja.
A 2017. évi Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon a HANGYA Egyesület disztagjává fogadta és „HagyakirályNŐkké” avatta a Szent Jakab Zarándokutat végigjárt MNVH területi felelős hölgyeket, nevezetesen Bíró Annát Nógrád , Tóth Mártát Bács-Kiskun , Székely Ritát Győr-Moson-Soporon és Dr. Barancsi Ágnest Jász-Nagykun-Szolnok megyéből.
A hölgy koszorúval Horváth Zoltán a kolozsvári BBTE Környezettudományi és Környezetmérnöki Karról (aki egyben az Erdélyben működő HANGYA (gazda) Egyesület igazgatója is) folytatott szakmai beszélgetést, ahol megindultak a közös nemzetközi együttműködés csírái.
Elmondhatjuk, hogy nagyon kellemes találkozásunk volt a vidékfejlesztésben dolgozó és a vidékfejlesztő szakmabeliekkel, akik a szép nemhez tartoznak.
A vidékfejlesztő nők nemrég figyelemre méltó teljesítményt mutattak be. Már a tavasszal meghirdették a "5 nő 1 út, 200 km" elnevezésű projektet, amit aztán egy pár napja meg is valósítottak.
A projekt részben a vidékfejlesztésben érdekelt szakmabeliek illetve a vidéki hálózatban tevékenykedők tapasztalatcseréje valamint a vidéki társadalomban élők mindennapi problémáinak a megoldásának a lehetőségeinek a megismerése is fontos volt.
A HANGYA egyesület vezetősége végig figyelte a vidékfejlesztőnők gyalogtúráját és ezúton is gratulál a gyalogtúrán résztvetteknek! 
Elmondható, hogy addig, amig a MNVH összesen 12 külfödi szakembert tudott a nemzeti hálózatba bevonni addig az erdélyi  HANGYA egyből 4 anyaországi szakmabeli partnerrel büszkélkedhetik. Köszönjük!