2014. április 22., kedd

Kozárd - A Zöld Pihenő Alapítvány minősíti ökoszálláshelyeinket

2007. október 04.
A kozárdi székhelyű Zöld Pihenő Alapítvány kapta meg az ECEAT, az Európai Öko- és AgroTurizmus Központ megbízását a magyarországi ökoszálláshelyek minősítésére.
Szeptember 29-én Egerben tartotta elnökségi ülését az ECEAT International, amelyen aláírták a szervezet és a Zöld Pihenő Alapítvány közötti szerződést a hazai ökoturizmus minden eddiginél aktívabb szervezésére, népszerűsítésére, valamint a bio- és az ökoszálláshelyek európai kritériumrendszer szerinti minősítésére. 
A Fehéroroszországtól Spanyolországig több mint 25 országot átfogó, a Cseh Köztársaságban, Tisovban működő ECEAT iroda nemzeti szervezetei a vendégeket is fogadó biogazdaságok és ökoszálláshelyek, ökokempingek egységes minősítésével, katalógusok kiadásával, valamint webes felületű szállás- és programajánlatokkal foglalkoznak. 
Ajánlataikkal azokat a kirándulókat célozzák meg, akik a desztináció megválasztása során már előtérbe helyezik az ökológiai építésű házakat, panziókat, keresik a biokerteket és a bioételeket felszolgáló vendéglátókat, éttermeket. 
A Zöld Pihenő elsőként Észak-Magyarországon, Nyugat-Dunántúlon és az alföldi Homokhátságban kezdi meg az ökoszálláshelyek és vendéglátók minősítését és regisztrálását. 
E program keretében szorosan együttműködik majd a Falusi és Agroturizmus országos és területi szervezeteivel, valamint a biogazdaságokat minősítő szervezetekkel. 
A Zöld Pihenő Alapítvány szervezői külön figyelmet szentelnek majd a már működő és a most formálódó zöldutak mentén található ökoszálláshelyek, helyi termékeket előállító gazdák, biotermelők egységes bemutatására.