2013. december 27., péntek

8 HATÁSOS ENERGIÁT ADÓ DÍSZNÖVÉNY OTTHONUKBAN!

Vannak növények, amelyek olyan rezgést bocsájtanak ki magukból, amely ránk, emberekre is jó hatással vannak. Ezeket a növényeket hívjuk energiát adó dísznövényeknek.
Az ilyen növényt érdemes ajándékba vinni, születésnapra, vagy névnapra, de az irodába vagy otthonunkban is érdemes belőlük pár cseréppel elhelyezni.
Bambusz ( bambusa vulgaris)
A bambusz már az ókori keleti népeknél is fontos szerepet töltött be, de Kínában és Japánban a kertek fő növény fajtája. Ez a növény csodás energiával rendelkezik, amely állatra és emberre egyaránt hatással van. A rezgési energiája könnyed és igen magas ezért nagymértékben növeli a kreativitásunkat és a fogékonyságunkat.
Zöldike (chlorophytum comosum)
A zöldike megköti a levegőben a káros anyagokat, valamint tiszta oxigénnel tölti fel a helyiséget. A negatív energiákat pozitívra cseréli, kitűnő energiaforrás lehet irodában, lakásban.
Borostyán (hedera helix)
A borostyán szinte folyamatosan energiát közvetít, és a gondozása is nagyon egyszerű. A borostyán egy olyan energia dús növény, amely segít kilábalni a nehéz helyzetből is.
Közönséges lepkekosbor ( oncidium papillio)
Az orchideák leginkább a hölgyek körébe arat nagy sikert. A lepke kosbor orchidea energiája erősíti az önbizalmunkat, segít érvényesülni, és a párkapcsolatban is segítségünkre lehet.
Citrom és narancsfa:
A citrus és narancsfák a lakásban, a kertben és teraszon is szétszórják jótékony energiájukat.
A citromfáról rögtön a napfény a tengerpart és a mediterrán életstílus jut az eszünkbe, így hamar átalakítja a negatív energiákat pozitívvá.
Dracena fajták:
A dracena rezgései nagyon kellemes hatással vannak az emberekre, szinte oltja magából a pozitív energiát, amelyek főként a káros kémia anyagokat semlegesítik.
Szobapáfrány ( nephrolepis )
A páfrány, mint egy szűrő úgy hat ránk, főleg irodákba és munkahelyre ajánljuk, ahol szellemi munkát végzünk. Oxigént juttat a levegőbe és közömbösíti a dohányfüstöt és légszennyezést.
Törperózsa:
A törpe vagy más néven mini rózsát a legmagasabb rezgésű növények közé sorolják. Állatokra és emberekre egyaránt hat, az alkotó tevékenységre és a szeretetre lesz pozitív hatása.