2013. június 15., szombat

Az új földtörvény lehetőséget teremt a vidéken élőknek

2013.06.15
A Kisgazda Polgári Egyesület és a Kisgazda Polgári Szövetség Párt (KPE-KPSZ) szerint az új földtörvény lehetőséget teremt majd a helyben élőknek a földszerzésre, ami az egyetlen út a falvak lakosságának megtartásához.
Erről Turi-Kovács Béla, a szervezet elnöke beszélt szombaton Budapesten újságíróknak a KPE-KPSZ Pest megyei vezetőinek regionális értekezlete után. A kormánypárti politikus reményének adott hangot, hogy az Országgyűlés pénteken elfogadja az új földtörvényt, amely már harmadik formájában van a Ház előtt. Hangsúlyozta, a legújabb változat az Európai Unió keretein belül maximális védelmet biztosít a magyar termőföldnek, vagyis a helyben lakó magyar állampolgároknak teszi lehetővé a földszerzést.
Turi-Kovács Béla alapvetőnek nevezte ezt, mivel szerinte csak ez tarthatja meg a kistelepülés lakosságát. A KPE-KPSZ elnöke beszámolt arról is, hogy szervezetük 106 egyéni választókerületben kezdte meg a felkészülést a jövő évi országgyűlési választásokra, és emellett országjárásba is kezdenek annak érdekében, hogy a magyar gazdák megismerhessék az őket érintő törvényváltozásokat. (MTI)