005-01-b-uzletresz_Hangya
SZÖVETKEZETI HÍRLEVÉL
Kedves Hálózati Tagunk!
Ezúton engedje meg, hogy néhány hasznos információt megosszunk Önnel, a 2013-as év alakulására és a szövetkezeti rendszerünk továbbfejlesztésére vonatkozik:
Hamarosan lezárjuk a 2012-es évet és összegezzük azokat a tapasztalatokat, amelyek ebben az évben a Háztáji Gazdálkodó Hálózat akció kimeneteléről rendelkezésünkre állnak.
Szövetkezetünk élete hamarosan gyökeresen megváltozik, ugyanis módosítottuk az alapszabályt annak érdekében, hogy akik a hálózati akcióban részt vettek és sikeresen gazdálkodtak, azok hivatalosan is a szövetkezet tulajdonosai, aktív tagjai legyenek. Ehhez a hálózati tagokat fel fogjuk időben keresni és a tagfelvételi testület elé fogjuk szólítani. Előzetesen azonban felmérjük, hogy ki az, aki hivatalosan is taggá szeretne válni. A jövőben csak a tag-tulajdonosok számára fogunk a szövetkezet által indított programokat és lehetőségeket biztosítani. A tag-tulajdonosi viszony a különféle mértékű kibocsájtott részjegyek megvásárlásával és a tagfelvételi bizottság pozitív döntésével fog létrejönni. A részjegy megvásárlásával a tag a szövetkezet tulajdonosává válik, ahol a döntési folyamatokba is bekapcsolódhat. Egy részjegy összege 1.000 ft, és már egy darab megvásárlásával is létrejöhet a tulajdonosi viszony. A részjegyek után befizetett összeget le kívánjuk kötni, ez fogja a szövetkezet közösségi alapját képezni, mindemellett a napi működést és a programok finanszírozását is biztosítanunk kell, ehhez más forrásokat kívánunk a jövőben felhasználni. A részletes szövetkezeti elven működő modellt – amely az 1800 – as évek „Hangya” szövetkezeti modelljét veszi alapul – reményeink szerint hamarosan is be tudjuk majd mutatni Önnek, amennyiben december 31-ig nyilatkozik arról, hogy tag kíván lenni. (Megjegyzés: a vásárolni kívánt részjegyek számának a szövetkezet döntéshozatalában nincs jelentősége. Mindenkinek ugyanannyi szavazati joga lesz, függetlenül attól, hogy hány részjegy birtokosa.)
A hálózat tagjainak a napokban fogjuk postázni a nyilatkozatokat, amelyben kérjük a részjegyek jegyzéséről szóló szándékok írásbeli megtételét. A kitöltött nyilatkozatokat december 31-ig várjuk a szövetkezeti irodánkban!