2012. szeptember 13., csütörtök

IV. Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivál


http://gyumolcsfesztival.ro/

kep
A Civitas Alapítvány 2012. szeptember 21-23 között ismét megrendezi az Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivált.
A Fesztivál nyitórendezvénye a 20-án sorra kerülő Nemzetközi Konferencia. Témája: „Természeti értékeink - közösségünk jövője!”
Egy hétvégére ismét beköltözik a Falu a Városba, hogy elhozza az év folyamán megtermett gyümölcsökből készült otthoni ízeket és megossza a látogatókkal az éléskamra színes és ínycsiklandozó finomságait. A részt vevő 18 faluközösség asszonyai a szárazság ellenére is tették a dolgukat, és gondoskodtak arról, hogy ismét találkozhassanak Önökkel, és gazdagon terített asztalokkal fogadják.
Az évente megismétlődő közös ünneplés és együttlét minden alkalommal valami mást sugall nekünk. Kezdetekben talán a régi ízek világát elevenítette fel, aztán a helyi gyümölcsökfogyasztása került előtérbe a messzi idegenből ideszállítottakkal szemben. Az idei fesztivál jó alkalom arra, hogy tudatosodjon bennünk, az élelmet nem lehet csak áruként kezelni. Hogy a mindennapi kenyérre való nem ipari vagy kereskedelmi cikk, hanem életterünk szerves része. Azért döntünk a helyi termékek mellett, mert tudjuk, hogy ezzel nemcsak helyi munkaerőtmozgósítunk, hanem elismerjük és felértékeljük a kétkezi munkabecsületét, ápoljuk és rendben tartjuk környezetünket, gondját viseljük a fáknak, cserjéknek és támogatjuk a kisléptékű gazdaságok fennmaradását.
Kapcsolat
Civitas Alapítvány a Civil Társadalomért
535600 Székelyudvarhely
Solymossy utca 29. szám
tel.:+40-266-218481