2012. szeptember 1., szombat

Borünnep Kiskörösön

Forrás: M1 Híradó | 2012. szeptember 01. 
Kiskőrösön Szüreti napokat és Szlovák Nemzetiségi Napokat tartanak.
Az alföld egyik legnevesebb mulatságát idén koncertekkel, vendégborászokkal és különleges helyi élelmiszerekkel rendezték meg - hangzott el az M1 Híradójában.
Huszadik alkalommal rendezik meg Kiskőrösön a bor ünnepét. A térségben 2800 hektár szőlő található. Ezzel Magyarország második legnagyobb hegyközsége. Kiskőrös vonzáskörzetében nincs olyan család, amelyik valamilyen módon ne kapcsolódna a szőlőhöz, vagy a borhoz.
Az alföldi fesztiválra a Duna-Tisza köze legismertebb borászai is eljöttek. "Mindenképp meghatározó szerepet fogunk betölteni a reduktív borok elkészítésében, korai szőlőfajták, Irsai, Cserszeginek a bemutatásával. " - mondta el Lehőcz József, Keceli Közép-Magyarországi Pincegazdaság résztulajdonosa.
A borok mellett idén a helyi élelmiszertermelők is bemutatták termékeiket. "Ez a Gasztro udvar, ez olyan térségbeli kézműves családi gazdálkodásokat, élelmiszer előállítókat mutat be, akik 100%-osan önmaguk állítják elő az élelmiszert. És a legnagyobb garancia a minőségre az az, hogy ők maguk is ezeket fogyasztják." - mondta el Font Sándor országgyűlési képviselő, a Borutca fővédnöke.
Vasárnap szüreti felvonulással folyatódik a Kiskörösi fesztivál.