2012. augusztus 30., csütörtök

ХІV. Szülőföldem szép határa nemzetközi kisebbségi televíziós és rádiós fesztivál

GPS: 48°33´58.1652" 22°19´48.198"
2012. augusztus 29., -2012. szeptember 2., 
Szülőföldem szép határa nemzetközi kisebbségi televíziós és rádiós fesztivál (továbbiakban - Fesztivál) 2012. augusztus 29 és szeptember 02 között kerül megrendezésre a Kárpátaljai Megyei Állami Televízió és Rádiótársaság bázisán valamint a Zolota Hora hotel (Börvinges, Ungvári járás, Kárpátalja) területén. 
A Fesztivál célja
Dokumentumfilmek, televíziós és rádiós programok készítésének és bemutatásának támogatása, melyek a kisebbségek lelki újjászületésére, kultúrális örökségük és értékeik megőrzésére irányulnak, valamint, hogy megoldásokat találjanak azon etnikai közösségek mai problémáira, melyek a Fesztiválon résztvevők országainak területén összefüggően élnek. 
A fesztivál résztvevői
A résztvevők körébe tartoznak olyan alkotói csoportok, mint Ukrajna Nemzeti Tévétársasága, Ukrajna Nemzeti Rádiótársasága, megyei valamint regionális tévé és rádiótársaságok, az Ukrtelefilm, ukrajnai magán tévé és rádiótársaságok, határon túli tévétársaságok, civil szervezetek képviselői, etnikai és kultúrális társaságok, alapítványok, szerkesztők, producerek stb. 
Nevezések
¨ nevezések a 3 fő helyre, I, II és III helyezés (televíziózás);
¨ nevezések a 3 fő helyre, I, II és III helyezés (rádiózás);
¨ «legjobb szerzői munka» (tv/rádió);
¨ «legjobb rendezői munka» (tv/rádió);
¨ «legjobb operatőri munka» (tv);
¨ «legjobb hangmérnöki munka» (tv/rádió);
¨ «legjobb zenei rendezés» (tv/rádió)
¨ nézői és hallgatói díjak (tv/rádió);
¨ speciális díjak (max. 5 db).
A FESZTIVÁLON VALÓ RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI
¨ A versenyre nevezhetnek olyan dokumentum filmek, valamint tv és rádió adások melyek megfelelnek a Fesztivál céljában fogalaltaknak.
¨ A versenyprogramokat nemzetközi zsűri bírálja el, tagjai nem nevezhetnek a Fesztiválra.
¨ A Fesztivál munkanyelve angol és ukrán.
¨ a Szervezőbizottság biztosít szinkrontolmácsolást a fesztivál résztvevői és a nemzetközi zsűri számára az eredeti nyelvről valamelyik munkanyelvre.
¨ Minden résztvevőnek ki kell tölteni egy Kérelmet és azt faxon eljuttatni a szervezőknek a következő elérhetőségek valamelyikére: 0038 (03122) 3-23-76 vagy:ztv@utel.net.ua 2012 szeptember 5-ig.
¨ olyan programokkal és filmekkel lehet nevezni a fesziválra, melyek korábban még nem kerültek bemutatásra és nem régebben, mint 1 éve készültek
¨ Hozzávetőleges időtartam filmek és televíziós műsorok esetében - 5 - 25 perc, a televízió és radiomagazinok esetében – max. 30 perc.
¨ A pályaművek videókazettán kerülnek benyújtásra a következő formátumben BETACAM SP, DVCPro (PAL/SECAM), DVD.
¨ A pályaművek beérkezési határideje 2012. szeptember 5., a következtő címre:
Ukrajna, 88018, Ungvár, Kijevi rakpart 18. Kárpátaljai Megyei Állami TV és Rádió társaság