2012. május 5., szombat

A zöldlélek

2012.04.03. 22:31 gasparmatyas
Balázsi Kata - világot látott, fiatal közgazdász, lakberendező (a képen) - követ minket. Bemutatkozó levelében újságolta el, hogy létrehozta Zöldlélek c. online magazinját, amelyhez sok sikert kívánunk. Bemutatkozó oldalán ezt írja:
"Van esztétika, van minőség és megannyi kombinációja a kettőnek. Hogy is szokta csinálni az ember? Legyen gyönyörű és legyen olcsó! Az esztétika és a pénztárca dönt, mikor éppen melyik. Magyarországon sajnos sokszor még az esztétika is háttérbe kényszerül, érthető gazdasági okokból. Így aztán többnyire van mindenünk, nem annyira esztétikus, de olcsó, minőségileg azonban legtöbbször borítékolható, hogy az egészséget rontja, és a környezetet károsítja.
Remek kezdeményezések vannak már ország-világnak széltében hosszában, szuper ötletek, amikor újrahasznosított környezettudatos alapanyagokból berendezési tárgyakat készítenek, sőt akár az egész házat is. Ezek sokszor nagyon is szépek, kreatívak, friss energiát teremtenek maguk körül és költségük rendkívül kicsi.
Ezt a virtuális blog-magazint annak szánom hát, hogy megmutassam, lehet másként is élni, tudatosabb kontakt-mozgásban a természettel, felelősséggel viseltetve a még meg nem született gyermekeink iránt és hogy legfőképpen a lelkünknek kell otthont teremtenünk, az pedig mindig megérzi a nem-látható, mindent körülvevő energiát. A hely szelleme igen is létezik, és mindig mindenhol másmilyen! A mi feladatunk, hogy a térrendezésnél és életünk egészében túl lássunk az anyagi matérián."