2024. szeptember 28., szombat

Mit lehet gyorsan főzni cukkiniből? 5 egyszerű recept . Ízletes és eredeti módszerek a cukkini kezelésére

A diétás chips, a torta és a pizza a szokatlan cukkinis ételek közé tartozik
2024. július 11., 
– Kell egy kis cukkini? vagy "Nos, ne dobd ki!" Ezeket és más érzelmes kijelentéseket minden év augusztusában hallani lehet a nyári lakosoktól, akik hagyományosan megnyerték a csatát a cukkini betakarításért . Miután győzelmet aratott a zöldségtermesztés terén , sokan azon töprengenek, hogy most hova tegyék és mit főzzenek belőlük .
Az RBC Life összegyűjtött öt szokatlan receptet , amelyek meggyőzik Önt arról, hogy nem csak a szokásos palacsintákat készítheti cukkiniből, és minden nap, amíg a háztartás nem kér „cukkini kegyelmet”.
1. Cukkinis pizza
Nagyon ravasz trükk azoknak a szülőknek, akik cukkinivel kívánják etetni gyermekeiket anélkül, hogy ezt észrevennék. A „pizza” szó hallatán ritka, hogy a gyerek ne érezze örömét, ami nem mondható el a „cukkini” szóról. És itt jön a segítség ez a cukkinis pizza recept. Mindenki boldog lesz, és nem kell bajlódnia a tésztával. Szükséges:2 közepes cukkini;
1 tojás;
5 evőkanál liszt;
0,5 teáskanál só;
só és őrölt bors ízlés szerint;
50 g vaj;
2 evőkanál zsemlemorzsa;
1 csirkemell vagy kolbász;
1 paradicsom;
100 g kemény sajt;
kapor, petrezselyem, zöldhagyma.
Cukkinis pizza recept
A cukkinit meg kell mosni és durva reszelőn lereszelni. Nyomja ki a pépet, távolítsa el a felesleges nedvességet. A keveréket összekeverjük a tojással, a finomra vágott fűszernövényekkel és az átszitált liszttel. Só és bors.
Ezután a tepsit kikenjük vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. Kb. 1 cm vastagságú cukkinis tésztát tegyünk rá, apróra vágott főtt csirkefilét vagy kolbászt és paradicsomszeleteket. Az egészet megszórjuk reszelt sajttal, és fél órára a sütőbe tesszük (180°C-on). Az interneten még a sütőben, hanem egy serpenyőben történő főzés változatait is megtalálhatja - 10 perc alatt.
2. Ropogós cukkini rudak
Ez az étel a gyermekek és a felnőttek számára egyaránt tetszeni fog otthoni főétkezésként vagy szabadtéri snackként. Az előkészítéshez szüksége lesz :cukkini - 2 db;
zsemlemorzsa - 3 evőkanál. l.;
olívaolaj - 3 evőkanál. l.;
fokhagyma - 2 gerezd;
só ízlés szerint.
A cukkinit meghámozzuk és kb 1 cm vastag kockákra vágjuk, olívaolajat elkeverünk a sóval és a fűszerekkel, és 20 percig pácoljuk benne a cukkinit.
Fotó: Shutterstock
A kockákat zsemlemorzsába forgatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Lenyűgözően hangzik, és könnyen elkészíthető. Ez az étel nagyon alkalmas egy ünnepi nyári lakomára. Ahhoz, hogy meglepje a vendégeket és a családot egy ilyen tortával, szüksége lesz:1 nagy cukkini;
1 tk. só;
3 evőkanál. l. liszt;
3 evőkanál. l. búzadara;
2 tojás;
napraforgóolaj sütéshez;
1 hagyma;
1 sárgarépa;
2 gerezd fokhagyma;
200 g natúr joghurt;
zöld.
A cukkinit megmossuk, meghámozzuk, a magokat eltávolítjuk, durva reszelőn lereszeljük. Adjunk hozzá sót és hagyjuk állni 15 percig. Ezután öntsük le a folyadékot, adjuk hozzá a lisztet, a búzadarát és a tojást, keverjük össze az összes hozzávalót. A kapott masszából palacsintát sütünk: 5-6 palacsintának kell kijönnie.
Recept cukkinis torta készítéséhez
Ezt követően meg kell pucolni és apróra vágni a hagymát és a sárgarépát, amit minimális olajon kicsit megpirítunk. A végén hozzáadjuk a fokhagymaprésen átpasszírozott fokhagymát és az apróra vágott fűszernövényeket.
A tortát a következőképpen állítsuk össze: minden cukkinis palacsintát áztassunk be joghurttal, tegyünk rá egy répás-hagymás réteget, majd a következő palacsintát stb. A legfelső réteget díszíthetjük reszelt sajttal, növényi figurákkal vagy fűszernövényekkel.
– Ennek az uzsonnás süteménynek az az előnye, hogy előző nap elkészíthető, sőt kell is. A torta nagyon lágy, lédús, mérsékelten fűszeres, és egy ilyen snack még egy ünnepi asztalhoz is méltó” – magyarázta a „Receptgyűjtemény” YouTube-csatorna szerzője.
4. Cukkinis fitnesz chips
A burgonya chipsekkel ellentétben az ilyen diétás cukkini chipsekkel lelkiismeret furdalás nélkül el lehet ragadni. Kell hozzá cukkini, fokhagyma és fűszerezés. A fokhagymából és a fűszerekből kevés olívaolajjal mártást készítünk.
A cukkinit vékony szeletekre vágjuk, az elkészített szószba mártjuk, és szilikon szőnyeggel bevont tepsire vagy sütőpapírra tesszük. Szárítsa a sütőben a legalacsonyabb hőmérsékleten körülbelül 10-13 órán keresztül.
Tatiana Ivanova / YouTube
Recept cukkinis fitnesz chips készítéséhez
Figyelemre méltó : ha van szárítógépünk, készíthetünk vele cukkini chipset.
5. Cukkinis-csokis cupcake
Ez a cupcake a listánkon szereplő ugyanannak a pizzának a társa, és azoknak a szülőknek is készült, akik felesleges idegek nélkül szeretnék cukkinivel etetni gyermekeiket.
Szükséged lesz:cukkini;
220 g cukor;
0,5 tk. szóda;
1 tk. sütőpor;
két tojás;
5 evőkanál. l. kakaópor;
120 g tejföl;
50 g vaj;
100 ml növényi olaj;
200 g liszt.
Jobb, ha a fiatal cukkinit mag nélkül meghámozzuk, és turmixgéppel vagy közepes reszelőn felaprítjuk. Megszórjuk sóval. Ezután felverjük a tojásokat tejföllel, cukorral és lágy vajjal, adjunk hozzá növényi olajat. Külön-külön keverjük össze a lisztet a szódabikarbónával, a sütőporral és a kakaóporral. A tojást és a lisztet összekeverjük, ne verjük. A cukkinit jól kinyomkodjuk, és a keverékhez adjuk. Süssük serpenyőben 45 percig 180 °C-on.
Cukkinis csokitorta receptje
Kívánság szerint fahéjat és vaníliás cukrot adhatunk a recepthez. Ahogy a videó szerzője megjegyezte, a kész tortát 5 percig a tepsiben kell hagyni, majd rácson kihűteni. A kész desszert tetejét porcukorral díszíthetjük, vagy egyszerűen megszórhatjuk olvasztott csokoládéval.