2013. július 19., péntek

Zöldebbek lehetnek Ők is!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=649951315017890&set=a.180059805340379.45503.178795658800127&type=1
Gyulafehérvári Caritas
Pontosabban leszünk, hiszen a Gyulafehérvári Caritas is csatlakozott az Eco-Trend Egyesület által szervezett Zöld Iroda programhoz.
A program célja, hogy szervezetünk környezet- és emberbarát szempontok szerint alakítsa át irodái működését, növelje a munkatársak környezettudatosságát, példát mutasson partnereinek.
A zöld iroda kifejezés olyan munkahelyet jelent, amely felelősséggel gondol a környezetre és hatékonyan gazdálkodik az erőforrásaival. A zöld irodák az energiahatékonyságra törekednek, és működésük során előnyben részesítik az újrahasznosítást, az újrahasznosított anyagokat, termékeket. A cél egy egészséges környezet megteremtése, az energiamegtakarítás és szennyezéscsökkentés.
Egy két napos képzés során megtudtuk, milyen módon zöldíthetjük az irodánk működését, hogyan használjunk fenntartható irodai termékeket, hogyan csökkentsük környezeti terhelésünket. Elkészítettük irodánk ökolábnyomát, felmértük a lehetőségeinket, illetve akciótervet készítettünk a jövőre nézve, amit mindenki megpróbál a maga irodájában gyakorlatba ültetni. És hogy mindig emlékezzünk erre, zöld iroda manager oklevelet is kaptunk. A képzés végén az Eco-Trend Egyesület a sepsiszentgyörgyi Caritas irodát választotta ki arra, hogy részt vegyen egy nemzetközi zöld iroda versenyen.
Bővebben a programról: http://www.eugreenoffice.eu
A Gyulafehérvári Caritas sepsiszentgyörgyi szociális irodájától Sánta Tamás is részt vett a projektben: „Őseink, anélkül hogy tudták volna, mi az, hogy ökológia, vigyáztak a környezetre. A székely gazdaszellemben benne van, hogy ne pazaroljon. Az irodákban is sokat tehetünk, hogy ne égessük fölöslegesen a villanyt, ne folyassuk a vizet, mert a saját zsebünk érzi meg a pazarlást”