2011. október 11., kedd

Újjászületett a Hangya Szövetkezet

http://magyar-termekek.blog.hu/2011/09/08/ujjaszuletett_a_hangya_szovetkezet
2011.09.08. 10:41 Stef1
ÚJ HANGYA – Hagyomány és Megújulás
A HANGYA Szövetkezeti mozgalom 113 éve született. Első húsz évében több mint 3000 szövetkezet alakult, és a mozgalom fokozatosan kiemelte a válságból a vidéket, közelebb hozta egymáshoz a termelőket és fogyasztókat. A HANGYA egykori sikere máig érvényes tanulságokkal szolgál, így a keddi sajtótájékoztatón bejelentett mostani újjászületése kiemelt figyelmet érdemel.

Az 1898-ban létrejött és a II. világháború végét követő kommunista hatalomátvételig működő HANGYA Szövetkezeti mozgalom olyan tanulságokkal szolgál az ország jelenlegi súlyos gazdasági helyzetében, amely jelentős mértékben elősegítheti a magyar vidék újjászervezését, gazdasági fellendülését, új munkahelyek teremtését, a termelés biztonságosabbá és kiszámíthatóvá tételét, a hazai lakosság megfelelő minőségű és mennyiségű helyi termékekkel való élelmiszerellátását és az export lehetőségek kihasználását.
Az Új Hangya® Integrációs Szövetkezet és a Magyar Termék Kereskedőház kialakított egy innovatív, országos kiterjedésű, közvetlen értékesítési rendszert, amelyben az alacsony ár érdekében a helyi termékek a közvetítők kihagyásával jutnak el a fogyasztókhoz.
 Ingyenes belső web-áruházuk közvetlenül a termelőket köti össze a forgalmazókkal. A társulás a logisztikával, az értékesítéssel és a marketinggel kapcsolatos teendőket is leveszi a termelők és a forgalmazók válláról – a megrendelés adminisztrálásától kezdve a szállításon át a reklámozásig mindent elvégez. AZ Új Hangya Integrációs Szövetkezet minden mezőgazdasági őstermelő, kistermelő, gazda, tenyésztő, termelő-szolgáltató típusú szövetkezet, vagy bármely más magyar terméket gyártó cég számára nyitott – a magyar termékeket befogadni kívánó forgalmazók (a rendszerhez országszerte csatlakozott kisboltok Új Hangya Magyar Termék bolt néven, éttermek és egyéb szolgáltatók) innen rendelhetik meg a termékeket. A rendszer jelenleg már működik.
Megalapították az Új Hangya Integrációs Szövetkezet fogyasztási klubját, amely kártya használata kezdetben 800 ponton biztosít kedvezményt, folyamatosan bővül. A klub tagjai és a csatlakozni szándékozó cégek számára térítésmentesen saját működtetésű WEB áruházat biztosítanak, ahol termékeiket megjeleníthetik és rendelést vehetnek fel.
Az ÚJ HANGYA® INTEGRÁCIÓS SZÖVETKEZET (ÚHISZ) és tagszervezetei, megújult formában a HANGYA szövetkezeti hagyományokat kívánják újjáéleszteni és folytatni, egy országos szövetkezés és együttműködési partnerség kiépítésével és működtetésével, amely összhangban van egy megújult Kormányzat gazdaságfejlesztési, pénzügyi és foglalkoztatási vidékstratégiájával.
 
A szövetkezeti mozgalom céljai:
• a magyar gazdaság önállósodása, fejlesztése és védelme 
• a vidéken élők hosszú távú gondolkodásának, tervezésének megteremtése 
• a vidéki népesség megtartása 
• a vidéki foglalkoztatottság növelése 
• az árutermelés, feldolgozás és értékesítés szervezettsége és biztonsága 
• a szaktudás, az innovációs erő érvényesítése 
• a termelési és értékesítési útvonal lerövidítése 
• a versenyképesség érdekében modernizációs feltételek biztosítása
Új Hangya® Integrációs Szövetkezet (UHISZ), az országos szövetkezeti rendszer felépítése, alapvető célja
Egy olyan a határokon is túlnyúló szövetkezeti rendszer kiépítése, amely segíti a magyar vidék gazdasági megszervezését, felemelkedését.
Az ÚHISZ, mint központi szövetkezet, egységes képviseletet, marketinget, oktatást, gazdasági, jogi hátteret biztosít a társtagjai számára.
Az ÚJ HANGYA® név egy védjegyet, garanciát, bizalmat, erőt, azonos arculatot biztosít.
Nemzetközi szövetkezetekkel és szervezetekkel együttműködési, partneri kapcsolatot épít ki a vidék felemelkedéséért, és a fenntartható agrárjövőért.

Az ÚHISZ elsődleges feladata
Egy olyan szakmai munkacsoport felállítása, amely feltérképezi a különböző intenzíven megvalósítható lehetőségeket, fejlődési és fejlesztési alternatívák kidolgozását, új kereskedelmi forma kialakítását, szem előtt tartva a fogyasztói igényeket.
A szövetkezés szervezési feladatai:
• a potenciális résztvevők körének meghatározása
• egységes alapszabályminta rendelkezésre bocsátása 
• a termelési, raktározási, feldolgozási, áru előállító és értékesítési kapacitások felmérése (erősségek, gyengeségek) 
• naprakész elektronikus kapcsolat kialakítása a helyi szövetkezetekkel 
• a szövetkezeteket érintő aktuális információk közvetítése 
• a piaci lehetőségekhez igazodó helyi fejlesztési és együttműködési stratégia kidolgozása 
• a helyi szövetkezetek szakmai segítése (szaktanácsadás, pénzügyi feltételek, pályázati lehetőségek, speciális kedvezmények igénybevétele stb.) 
Forrás: Élelmiszer Online

ÚJ HANGYA INTEGRÁCIÓS SZÖVETKEZET

http://www.nyulunkamunkaert.hu/uj-hangya-szovetkezet

Az Új Hangya Integrációs Szövetkezet (ÚHISZ) alapítói a több mint 100 éves nemzeti örökségünk által a gyökerekre építve, Almási Balogh Elemér HANGYA-alapító vezérigazgató nyomdokait követve a nemzet és a vidék fejlesztésének, támogatásának érdekében az eredeti HANGYA Szövetkezetek szellemiségét folytatva egy központi ÚJ HANGYA Integrációs Szövetkezetet hoztak létre.
A Szövetkezet a magyar mezőgazdaság megújulása érdekében a kis és középvállalkozók közreműködésével a nemzeti agrárium felemelkedését szolgálja és biztosítja. Ez a központi szövetkezet egységes képviseletet, marketinget, oktatást, gazdasági, jogi hátteret biztosít.
A Szövetkezet termelő- értékesítő és fogyasztási rendszer struktúrájára épül, egy olyan szövetkezeti rendszert, kereskedelmi hálózatot épít ki amely a termelők, gazdálkodók és vállalkozók védelmét szolgálja. Az ÚJ HANGYA név egy védjegyet, garanciát, bizalmat, erőt, azonos arculatot nyújt.
Honlap: www.ujhangya.hu

2011. október 10., hétfő

A Magyar Termék Beszerzési Társulás - MaTeBeT




          A MaTeBeT, a Magyar Termék Kereskedőház által létrehozott beszerzési társulás, egy innovatív, országos kiterjedésű, közvetlen értékesítési rendszer, amelyben az alacsony ár érdekében a helyi termékek a felesleges közvetítők kihagyásával jutnak el a fogyasztókhoz.
 

       Ingyenes belső web-áruházunk közvetlen kapcsolatot teremt termelők és a kiskereskedelmi egyégek között, így kölcsönösen szolgálva hosszútávú piaci fenmaradásukat. A beszerzési társulás a logisztikával, az értékesítéssel és a marketinggel kapcsolatos teendőket is leveszi a termelők és a forgalmazók válláról – a megrendelés adminisztrálásától kezdve a szállításon át a reklámozásig mindent elvégez. A MaTeBeT – Magyar Termék Beszerzési Társulás minden mezőgazdasági őstermelő, kistermelő, gazda, tenyésztő, termelő-szolgáltató típusú szövetkezet, vagy bármely más magyar terméket gyártó cég számára nyitott – a magyar termékeket befogadni kívánó forgalmazók (a rendszerhez országszerte csatlakozott kisboltok, éttermek és egyéb szolgáltatók) tőlük rendelhetik meg a termékeket közvetlenül.
           A MaTeBeT disztribúciós hálózatát a társadalmi felelősség nevében építi ki, a gazdasági szereplők mellett a civil szervezetek és önkormányzatok aktív bevonásával. Célunk a helyi gazdaságok talpraállítása, a közösségi összefogás megteremtése és a magyar áruk piacának megerősítése; a jó minőség, az alacsony árak és a kiszámíthatóság érdekében. A folyamatosan bővülő MaTeBeT hálózat demokratikus értékeinek megfelelően, minden meglévő és leendő tagjának azonos jogokat biztosít a tevékenységét meghatározó kérdésekben.

       Csatlakozzon Ön is a Magyar Termék Kereskedőház közvetlen értékesítési hálózatához!

Miért utazott az ÚJ HANGYA® mozgalom alapítója, 600 kilométert Ilkre szeptember 22 –én?



1.       Mert, az elszegényedett falvak és családok támogatása
                             ma az egyik legfontosabb feladat.  

2.       Hogy bebizonyítsa, vannak Amerikai -Magyarok akik
       támogatják az óhazát.
 
3.       Hogy az ÚJ HANGYA  Integrációs Szövetkezet szponzorálja
      a Nyúl-unk a Munkáért Programot. Ilken az elinditásának
      napján az elnök is részt vett.

2011. október 9., vasárnap

A Magyar Termék Beszerzési Társulás (MaTeBeT)


A MaTeBeT, a Magyar Termék Kereskedőház és az Új Hangya Integrációs Szövetkezet által létrehozott beszerzési társulás, egy innovatív, országos kiterjedésű, közvetlen értékesítési rendszer, amelyben az alacsony ár érdekében a helyi termékek a felesleges közvetítők kihagyásával jutnak el a fogyasztókhoz.
Ingyenes belső web-áruházunk közvetlenül a termelőket köti össze a forgalmazókkal. A beszerzési társulás a logisztikával, az értékesítéssel és a marketinggel kapcsolatos teendőket is leveszi a termelők és a forgalmazók válláról – a megrendelés adminisztrálásától kezdve a szállításon át a reklámozásig mindent elvégez. 
A MaTeBeT – Magyar Termék Beszerzési Társulás minden mezőgazdasági őstermelő, kistermelő, gazda, tenyésztő, termelő-szolgáltató típusú szövetkezet, vagy bármely más magyar terméket gyártó cég számára nyitott – a magyar termékeket befogadni kívánó forgalmazók (a rendszerhez országszerte csatlakozott kisboltok, éttermek és egyéb szolgáltatók) innen rendelhetik meg a termékeket.
A MaTeBeT értékesítési hálózatát a társadalmi felelősség nevében építi ki, a gazdasági szereplőkön túl a civil szervezetek és önkormányzatok aktív bevonásával. Célunk a helyi gazdaságok talpraállítása, a közösségi összefogás megteremtése és a magyar áruk piacának megerősítése, a jó minőség, az alacsony árak és a kiszámíthatóság érdekében. 
A folyamatosan bővülő MaTeBeT hálózat demokratikus értékeinek megfelelően, minden már meglévő és majd leendő tagjának azonos jogokat biztosít a tevékenységét meghatározó kérdésekben.
Az Új Hangya Kártya rendszer
A MaTeBeT a magyar áruk célirányos piacra jutásának és felhasználásának növelésére kezdeményezte az Új Hangya Klub Kártya bevezetését, valamint a kártyaelfogadó boltok folyamatosan bővülő hálózatának létrehozását.
Az átfogó informatikai rendszerre építő, személyre szabható kártyák infrastruktúrája az értéklánc minden elemének teljes nyomonkövethetőséget biztosít, kiváló terepet teremtve a kiszámítható és bizalmon alapuló együttműködéshez. Az országos piactér és az egységes értékesítő rendszer minden Új Hangya Klub Kártya felhasználó számára garantálja a jó minőségű, alacsony áron és gyorsan elérhető magyar termékeket. 
Az Új Hangya Klub Kártya birtoklása kedvezményes vásárlásra jogosít, ami a rendszeresen felhasználók járó engedményeken túl érdemi segítséget jelent a rászoruló családok, nyugdíjasok, illetve az önkormányzatok által működtetett intézmények számára is.
A kereskedők, boltosok részéről a hálózathoz való csatlakozás feltétele, hogy boltjaikban legalább 51 százalékban magyar árut forgalmazzanak, közvetlenül a rendszerben lévő termelőktől és gyártóktól vásároljanak, működtessék az Új Hangya Klub Kártyát elfogadó informatikai rendszert, és a kártyát használó vevőnek (a vásárlás helyén) pontgyűjtéses módszerrel árkedvezménytbiztosítsanak. (A kedvezmény mértéke a számla nettó értékének bejáratnál megjelölt százaléka. Önkormányzati kártyára történő szerződéskötés esetén min. 15%). 
A Magyar Termék Kereskedőház három féle kártyát bocsát ki. 
Új Hangya Klub Kártya: a kártya birtokosa a az Új Hangya És az EDC emblémával ellátott 800 üzletben kedvezményes vásárlásra jogosít. 
Új Hangya Vásárlói kártya: a lakosságnak – törzsvásárlói kártya, amely a Magyar Termék partner üzleteiben kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosít, terminálon feljegyezi a kedvezményt majd a következő vásárlásnál beszámitja 
Városi vagy önkormányzati kártya az önkormányzatoknak – a szociális rászorulók számára biztosított kedvezmények, melyeket a MaTeBeT hálózata a társadalmi összefogás nevében nyújt. A helyi közösségek kohéziójának erősítése érdekében a kártyákat az önkormányzatok utalják ki egyének (családok, nyugdíjasok), vagy intézmények (óvodák, iskolák) számára. 
Missziónk
A MaTeBeT eszmei alaptétele, hogy a magyar gazdaság fenntartható növekedése csupán társadalmi tőkénk, az egymásba vetett bizalmunk átgondolt építésén keresztül érhető el. A gazdasági és szociális nehézségek gyökerét egyaránt a közösségi értékek erodációjában, gyengülésében látva, országos hálózatunk kiépítését a helyi közösségek erősítésével, a tudatos vásárlás elterjesztését a hozzáértő és átgondolt termelés ösztönzésével látjuk megvalósíthatónak. A MaTeBeT az alapítók több évtizedes logisztikai szaktudására építő elosztó hálózatát a szolidaritás és az egyenlőség jegyében működteti. Ezért a helyi gazdaságokat támogató, jó minőségű magyar árúk hatékony disztribúciója mellett fontosnak tartjuk aközösségi összetartás fejlesztését is.
Az Új Hangya Kártya rendszerével nem csupán a jó minőségű, olcsó termékek elérhetőségét biztosítjuk, de a vásárlók felelősségtudatát is erősítjük. A Kártya-tulajdonosokat a vásárlási kedvezményeken keresztül a közösségi szempontokat szem előtt tartó, környezettudatosabb életre ösztönözzük. Magyarország erőforrásainak teljesebb kihasználása érdekében támogatjuk a közösségi értékeket, a helyi összefogásokat és az esélyegyenlőséget, valamint küzdünk a kirekesztettség és az emberi méltóság elvesztésének formái ellen. Ennek megfelelően a Magyar Termék Bronzkártya kibocsátásával az önkormányzatok számára is hozzáférést biztosítunk a helyi gazdaságok hatékonyságából származó profit egy részének, a közösség egészének fejlődését szem előtt tartó, igazságos és szolidáris újraosztásához. A leginkább rászorultak célzott segítése és a támogatás eredményeinek nyomon követhetősége képes a helyi közösségekben a bizalom felélesztésére, az emberi tőkére épülő együttműködés megújítására.

A helyi szövetkezetek

http://www.ujhangya.com/helyiszovetkezetek.html

Az ÚJ HANGYA® INTEGRÁCIÓS SZÖVETKEZET (ÚHISZ) és tagszervezetei, megújult formában a HANGYA szövetkezeti hagyományokat kívánja újjáéleszteni és folytatni. A magyar történelem által bizonyított, hogy koncentráltan, a szövetkezésen keresztül mérhető a leghatékonyabb eredmény.
Az ÚJ HANGYA® helyi Szövetkezetek tagjai, akik megőrizve önállóságukat egy történelmi, nemzeti érték ernyője alatt, saját érdekékükben az egyéni érvényesülés nehézségeit leküzdve, helyi hálózati képességüket erősítve együttesen értékesítenek. Együttes fellépéssel, kereskedelmi elosztóhálózatok kialakításával a vidék a lakosság ellátásának gerincét képezi.
Elsődleges feladat azokat a gazdákat segíteni, akiknek a termékei, (szőlő, zöldség, gyümölcs) közvetlenül piacra vihető lenne, de jelenleg félkész termék, nincs lehetősége préselni, palackozni, szárítani, aszalni, feldolgozni, csomagolni.
A közvetlen értékesítést az ÚJ HANGYA® szövetkezetek saját maguk önállóan, helyben oldják meg. 
A három szakterület (termelés, feldolgozás, értékesítés) résztvevői által a többlet árút az ÚHISZ közreműködésével értékesíti.
ÚJ HANGYA® Székesfehérvári és Környéke Szövetkezet
Május 26-án Székesfehérváron megalakult az első ÚJ HANGYA® helyi szövetkezet.
Szolgáltatás
Az ÚJ HANGYA® Integrációs Szövetkezet alapvető célja: egy olyan ÚJ HANGYA szövetkezeti rendszer kiépítése Magyarországon és határon túl, amely a magyar nép fellendülését szolgálja.
A szövetkezet további kiemelt szolgáltatásai:
- Egy példamutató modellértékű alapszabályt biztosítása a megalakuló ÚJ HANGYA Szövetkezetek számára. 
- A magyar gazdaság felzárkóztatása, a magyar és kárpátmedencei termékek versenyképességének megteremtése . 
- ÚJ HANGYA® szövetkezetek folyamatos létrehozásával új munkalehetőségek , munkahelyek teremtése. - A városok és a vidéki térségek egymásrautaltságával, kölcsönös fejlődésével az ország teljesítőképességének növelése. 
- Az egészséges életmódot biztosítása kutatással, jó minőségű termeltetés támogatásával. 
- Megőrizni és nemzedékről nemzedékre átörökíteni a hagyományos értékeket, a Hungaricumokat, 
- Az ÚJ HANGYA Szövetkezetek részére képviselet, marketing-, jogi- és működtetési tanácsadást nyújtása. 
- Az ÚJ HANGYA Szövetkezetek dinamikus fejlődésének érdekében belső és külső pénzügyi, pályazati, és más forrásokat kiépítése. 
- Oktatási, képzési és szakmai fejlesztési tanácsadó hálózat kiépítése. 
- Bel és külkereskedelmi tevékenység céljából egy nemzetközi iroda létrehozása. 
- Nemzetközi szövetkezetekkel és szervezetekkel együttműködési, partneri kapcsolatok kiépítése. 
- Hazai és nemzetközi szakmai konferenciák szervezése régiókban.

ÚJ HANGYA® rendszer

http://www.ujhangya.com/ujhangyaintegraciossz.html

Országos kiterjedésű
közvetlen értékesítési ÚJ HANGYA® rendszer

és ÚJ HANGYA®  fogyasztói klubkártyák
Az ÚJ HANGYA® Integrációs Szövetkezet és a Magyar Termék Kereskedőház kialakított egy innovatív, országos kiterjedésű közvetlen értékesítési rendszert, amelyben az alacsony ár érdekében a helyi termékek a közvetítők kihagyásával jutnak el a fogyasztókhoz.
Ingyenes belső web-áruházuk közvetlenül a termelőket köti össze a forgalmazókkal. A társulás a logisztikával, az értékesítéssel és a marketinggel kapcsolatos teendőket is leveszi a termelők és a forgalmazók válláról – a megrendelés adminisztrálásától kezdve a szállításon át a reklámozásig mindent elvégez.
Az ÚJ HANGYA® Integrációs Szövetkezet minden mezőgazdasági őstermelő, kistermelő, gazda, tenyésztő, termelő-szolgáltató típusú szövetkezet, vagy bármely más magyar terméket gyártó cég számára nyitott – a magyar termékeket befogadni kívánó forgalmazók (a rendszerhez országszerte csatlakozott kisboltok, éttermek és egyéb szolgáltatók) innen rendelhetik meg a termékeket.
- A magyar áruk célirányos piacra jutásának és felhasználásának növelésére kezdeményezzük három ÚJ - HANGYA® Kártya bevezetését ami kedvezményes vásárlásra jogosít.
ÚJ HANGYA® Klub Kártya: a kártya birtokosa a az ÚJ HANGYA® és az EDC emblémával ellátott 800 üzletben kedvezményes vásárlásra jogosít.
- ÚJ HANGYA® Vásárlói kártya: a lakosságnak – törzsvásárlói kártya, amely az ÚJ HANGYA® partner üzleteiben kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosít, terminálon feljegyezi a kedvezményt majd a következő vásárlásnál beszámitja
- Városi vagy önkormányzati ÚJ HANGYA® kártya az önkormányzatoknak – a szociális rászorulók számára biztosított kedvezmények.
A web áruház és Klub Kártya teknikai rendszer jelenleg már működik. Szeptember 19-töl lehet jelentkezni az ÚJ HANGYA klub kártyára. A rendszer további bevezetése Szeptember végén, Oktober elejére tervezzük. Jelentkezzenek a www.magyartermekkereskedohaz.hu honlapon.

Az Első  ÚJ HANGYA®



 Értékesítési Pont
megalakult Velencén
Friss, ízletes, minöségi magyar termékek
a helyi gazdáktól
ÚJ HANGYA SZÉKESFEHÉRVÁR és KÖRNYÉKE SZÖVETKEZET
2011.JÚNIUS 29.
ÚJ HANGYA Székesfehérvár és Környéke Szövetkezet                 Balogh Gyula ÚJ HANGYA Intégrációs Szövetkezet Elnök
(ÚHSKS) tagok, Timár Béla (középen) helyi gazda                      Oláhné Surányi Ágnes Velencei Polgármesterasszony
                                                                            Vincz József, ÚHSKS elnök
ÚJ HANGYA® Integrációs Szövetkezet
Az alapítók a több mint 100 éves nemzeti örökségünk által a gyökerekre építve, Almási Balogh Elemér HANGYA-alapító vezérigazgató nyomdokait követve a nemzet és a vidék fejlesztésének, támogatásának érdekében az eredeti HANGYA Szövetkezetek szellemiségét folytatva egy központi ÚJ HANGYA® Integrációs Szövetkezetet hoztak létre.
A Szövetkezet a magyar mezőgazdaság megújulása érdekében a kis és középvállalkozók közreműködésével a nemzeti agrárium felemelkedését szolgálja és biztosítja. Ez a központi szövetkezet egységes képviseletet, marketinget, oktatást, gazdasági, jogi hátteret biztosít. A Szövetkezet termelő- értékesitő és fogyasztási rendszer strukturájára épül, egy olyan szövetkezeti rendszert, kereskedelmi hálózatot épít ki amely a termelők, gazdálkodók és vállalkozók védelmét szolgálja.

Az ÚJ HANGYA® név egy védjegyet, garanciát, bizalmat, erőt, azonos arculatot nyújt.

Balogh Gyula Elemér, elnök